Teoretické východiská rozhodovacích procesov u manažérov v kontexte manažmentu a psychológie - Olejníková, Andrea
Cieľom článku je poskytnúť ucelený prehľad pojmov súvisiacich s rozhodovacími procesmi u manažérov. Sústreďuje sa na riešenú problematiku u nás i v zahraničí, pričom sa prelínajú dva pohľady – manažérsky a psychologický. Článok skúma rolu manažéra v modernom podnikovom prostredí a jeho schopnosť plniť rôznorodé úlohy, podčiarkuje dôležitosť manažéra a jeho aplikáciu manažérskych funkcií pri dosahovaní cieľov a udržiavaní úspešnej organizácie.