Comparison of European Union Countries Using Poverty and Social Exclusion Indicators - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza krajín Európskej únie na základe ukazovateľov súvisiacich s chudobou a sociálnym vylúčením - konkrétne miery rizika chudoby, miery závažnej materiálnej a sociálnej deprivácie a miery veľmi nízkej pracovnej intenzity. Práce zoraďuje krajiny od najlepších po najhoršie podľa týchto ukazovateľov a určuje, či mala pandémia COVID-19 na ne vplyv.