Sprevádzanie rodinného príslušníka - Matlovičová, Iveta
Novela č. 406/2025 Z. z. Zákonníka práce, ktorá bola schválená ako článok II v rámci zákona o príspevku na pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby a o zmene a doplnení niektorých zákonov, rozširuje od 1. 1. 2026 okruh situácií, kedy zamestnanec môže čerpať pracovné voľno s náhradou mzdy z dôvodu sprevádzania rodinného príslušníka. Aký to bude mať dopad pre zamestnávateľov z pohľadu nastavenia preukazovania nároku a evidencie dní – prekážok v práci na strane zamestnanca?