Nenormatívne finančné prostriedky v školstve - prideľovanie a poskytovanie - Trizuliak, Peter
Ustanovenia § 15 až § 29 nového zákona č. 322/2025 Z. z. o financovaní škôl a školských zariadení sa týkajú prideľovania a poskytovania nenormatívnych finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení, ako aj povinností zverejňovania, oznamovania a rozpisovania týchto finančných prostriedkov. Z dôvodu ucelenosti a prehľadnosti v oblasti nenormatívneho financovania sa od januára 2026 doplnil nový druh nenormatívneho príspevku, a to príspevok na školský podporný tím a tiež príspevok na deti a žiakov zo sociálne znevýhodňujúceho prostredia. Tieto boli v predchádzajúcom znení zákona súčasťou príspevku na podporné opatrenie.