Školská správa po novom - Ivanáková, Daniela
Školská správa je upravená novým právnym predpisom, ktorým je zákon č. 321/ 2025 Z. z. o školskej správe. Tento právny predpis upravuje postavenie škôl a školských zariadení, orgány škôl a školských zariadení, pôsobnosť Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, regionálnych úradov školskej správy a Štátnej školskej inšpekcie, práva a povinnosti zriaďovateľov škôl a školských zariadení, register škôl a školských zariadení.