Směrnice o energetické náročnosti budov a její výzvy pro plynárenský sektor - Pecka, Aleš
Členské štáty EÚ, vrátane Českej republiky, majú za povinnosť do 29. mája 2026 implementovať štvrtú Smernicu o energetickej náročnosti budov (EPBD IV). Jej cieľom je znížiť energetickú náročnosť budov a podporiť dekarbonizáciu hlavne u novostavieb, ale i renovovaných objektov, či už verejných budov alebo rezidenčných budov. Revízia EPBD sa viac menej viditeľne priamo dotýka aj plynárenského sektoru.