Aspekty rozvoje obnovitelných zdrojů energie v procesu transformace české energetiky - Klein, Vít
Rozvoj obnoviteľných zdrojov energie (OZE) nie je len technickou otázkou, ale strategickou témou s významnými dopadmi na ekonomickú stabilitu, sociálnu súdržnosť a energetickú bezpečnosť Českej republiky. Rozhodnutia prijímané dnes v oblasti investícií, legislatívy a komunikácie budú mať zásadné dôsledky pre budúce dekády. Energetická transformácia sa týka domácností, obcí, firiem i verejnej správy a jej úspech závisí nielen na technologických riešeniach, ale aj na dôvere verejnosti a jej ochote sa na zmenách aktívne podieľať.