Fintech pod tlakem regulace. Blíží se obrat? - Hauptmann, Jíři
Minulé volebné obdobie v EÚ išlo na vlne maximálnej ochrany spotrebiteľa a obáv z neočakávaných dopadov nových technológií. Zákonodarcovia aj regulátori, často z dôvodu politických obáv a nedostatočnej znalosti problému, sa rozhodli ešte viac "utiahnuť skrutky". Zámienkou bolo nielen prostredie naklonené striktnejšej regulácii, ale aj nárast online podvodov, "dark patterns" v užívateľských rozhraniach a rastúci počet kybernetických incidentov.