Zelené financování v Česku aneb jak banky pomáhají firmám i domácnostem zvládnout energetickou transformaci - Sobková, Martina
Udržateľnosť a energetická efektivita sa v posledných rokoch stali jednou z hlavných tém českej ekonomiky. Rastúce ceny energií, tlak na znižovanie emisií i sprísňujúca sa európska regulácia núti firmy i domácnosti prehodnocovať svoje investičné stratégie. Energetická transformácia dnes nie je len otázkou ekológie, ale predovšetkým ekonomickej stability, konkurencieschopnosti a dlhodobej odolnosti. Udržateľné bývanie ako motor zmeny. Dotačné poradenstvo ako kľúčový prvok financovania. Firemný sektor - od energetickej efektivity k ESG stratégii. Transformácia energetiky a nové technológie.