Revolution in Learning: Integration of AI Tools Into Higher Education - Bibliographical Analysis - Jašková, Dana
Rýchly rozvoj umelej inteligencie (AI), najmä generatívnych nástrojov AI, významne ovplyvnil systémy vysokoškolského vzdelávania na celom svete. V posledných rokoch sa vedecká pozornosť čoraz viac zameriava na vzdelávací potenciál týchto technológií, ako aj na ich etické, inštitucionálne a pedagogické dôsledky. Identifikácia kľúčových výskumných trendov a tematických oblastí súvisiacich s integráciou nástrojov umelej inteligencie do vysokoškolského vzdelávania prostredníctvom bibliometrickej analýzy.