Prídeme o mladých startupistov? - Alenová, Gabriela
Slovenské podnikateľské prostredie vstupuje do roku 2026 pod tieňom tretieho konsolidačného balíčka, ktorý opäť zvyšuje daňovo-odvodové zaťaženie. Pre mnohých maloobchodníkov a startupistov sa domáci trh stáva priúzkym a pridrahým. Hrozí preto masívny odliv talentov a kapitálu. Odborníci zdôrazňujú možnosť expanzie do zahraničia. Autorka na záver porovnáva prehľad zaťaženia za rok 2025 medzi V4, Dubajom, Maltou a Singapurom.