Free from už nie je luxus - Kapitán, Peter
Kategória potravín, ktorým chýba nejaká ich tradičná súčasť, napríklad lepok, laktóza, pridaný cukor či rôzne farbivá, sa čoraz viac dostáva zo špecializovaných regálov kdesi v rohu predajne na prémiovejšie miesta. Dôvod je jasný. Spotrebitelia začali oveľa viac reagovať na to, čo jedia a čo dané potraviny obsahujú. Dopyt pritom už nevychádza len z klinicky diagnostikovaných intolerancií či alergií, ale rastie aj záujem o zdravý životný štýl.