Koniec roka 2025 v podvojnom účtovníctve - Mintál, Ján
Účtovné uzatváranie roka je proces, ktorý zahŕňa celý rad na seba nadväzujúcich činností, počnúc inventarizáciou všetkého majetku a záväzkov a končiac zostavením účtovnej závierky v podobe dokumentov ustanovených v § 17 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. Najčastejšie uzávierkové účtovné prípady.