Rastúce náklady pohlcujú obchodníci - Kapitán, Peter
Časy, keď spotrebitelia dvíhali obočie pri informácii o cene za doručenie tovaru, už dávno pominuli. Či už ide o objednávky jedla, potravín, alebo aj rozmernejšieho a drahšieho tovaru, bezplatná doprava sa stala iba súčasťou krátkodobých akciových ponúk. Ak aj obchodník deklaruje, že je doprava zadarmo, často sa na faktúre zjaví položka s názvom napríklad manipulačné náklady. Aj zákazník však má len určitú mieru, do akej je ochotný dodatočné náklady na dovoz akceptovať, a tak aj obchodníci musia stále vymýšľať nové spôsoby, ako doručovanie zachovať udržateľným.