Institutional Dependence and Systemic Risk in Modern Money Markets - Mukhtarovich, Karimov Diyor
Peňažný trh predstavuje kľúčový segment finančného systému, ktorý zabezpečuje krátkodobú alokáciu kapitálu, likviditu a transmisný mechanizmus menovej politiky. Hoci sa tradične vníma ako príklad „voľného trhu“, empirické dôkazy a súčasné trendy ukazujú, že regulačné rámce, inštitucionálne záruky a dôvera v štátne a bankové inštitúcie podmieňujú jeho stabilitu.