Povodňová situácia v povodí Hrona, Ipľa a Slanej v novembri 2025 - Hrušková, Kateřina
November 2025 bol na úzremí Slovenska teplotne, aj zrážkovo variabilný mesiac s lokálnymi odchýlkami od normálu. Teplotné a zrážkové pomery, charakterizované výraznou zrážkovou epizódou v poslednej novembrovej dekáde viedli k vzniku povodňovej situácie neielen v povodiach Hrona, Ipľa a Slanej. Zhodnotenie zrážkovo-odtokových pomerov, príčin a priebehu povodňových udalostí, ich významnosť a taktiež prehľad o dosiahnutých SPA a o počte vydaných hydrologických výstrah.