Did it 'Really' Happen? Cost of Living Inequality in Argentina, 2004-2018 - Gülşah, Adam
Merania nerovnosti zvyčajne vychádzajú z cenových indexov pre reprezentatívneho spotrebiteľa, čím sa chybne predpokladá identický spotrebný kôš domácností. Spotrebné vzorce sa však líšia, preto zmeny cien vplývajú na domácnosti rozdielne. Cieľom je spochybniť tento predpoklad a získať presnejší obraz o príjmovej nerovnosti v Argentíne (2004 – 2018) pomocou indexov životných nákladov špecifických pre úroveň príjmu z argentínskeho prieskumu výdavkov domácností.