Hybridné hrozby v 21. storočí - Benková, Petra
Definícia hybridných hrozieb podľa Európskej komisie, Európskeho centra pre boj proti hybridným hrozbám a Obranného a bezpečnostného výboru Parlamentného zhromaždenia NATO. Analýza ich charakteru a nástroja používaného na ich realizáciu. Opis Akčného plánu na koordináciu boja proti hybridným hrozbám, ktorý predstavuje strategický rámec na zlepšenie pripravenosti a reakcie na tieto výzvy. Skúmanie budúcej úlohy NATO v tejto oblasti a odporúčania na posilnenie jeho schopností v boji proti hybridným hrozbám.