Využívanie obehovej ekonomiky v manažmente organizovaných podujatí v cestovnom ruchu - Baricová, Lenka
Obehová ekonomika sa stala kľúčovou témou udržateľného rozvoja, keďže ponúka alternatívu k neudržateľnému lineárnemu modelu "vyrob - použi - zahoď". Jej cieľom je minimalizovať odpad, predlžovať životný cyklus produktov a podporovať obnovu prírodných systémov. V cestovnom ruchu, najmä pri organizovaných podujatiach je implementácia týchto princípov výzvou, aj príležitosťou. Podujatia, ako festivaly, veľtrhy, či konferencie majú výraznú ekologickú stopu - od odpadu, až po spotrebu energie. Rastúce enviromentálne povedomie, legislatíva a tlak na udržateľnosť nútia organizátorov prijímať opatrenia na zníženie negatívnych dopadov.