ERAA 2025: Nedostatek elektřiny se bude v čase prohlubovat - Táborská, Kateřina
Významné riziká nedostatočnosti zdrojov do roku 2025 naprieč Európou konštatuje nová správa ERAA (European Resource Adequacy Assessment), ktorú na konci roka vydalo združenie ENTSO-E. Vážne hrozby identifikuje predovšetkým v strednej Európe, teda taktiež v Českej republike. Veľká časť doterajších fosílnych zdrojov začne byť totiž nerentabilná skôr ako skončí ich technická životnosť. Podľa autorov správy je treba prijať neodkladné opatrenia.