Baterie jsou stále "čínštější", potvrzují všechny studie - Vacková, Jana
Kľúčové komponenty pre deväť z desiatich batérií na celom svete dnes vyrába Čína. Vyplýva to z najnovšej štúdie Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA) a ďalších renomovaných analytických organizácií. Práve batériové úložiská pritom patria medzi najdôležitejšie technológie európskeho Green Dealu. Českí odborníci upozorňujú na to, že Čínu pomohla pred rokmi k dominancii na batériovom trhu nasmerovať sama Európska únia a teraz bude veľmi ťažké na tom čokoľvek zmeniť.