Dánska cesta k revitalizaci českého průmyslu - Dvořák, Roman
Český výrobný sektor sa v súčasnosti nachádza na zásadnej križovatke, kde rastúce náklady na pracovnú silu a chronický nedostatok personálu núti výrobcov k radikálnej transformácii ich operácií. V celoštátnom meradle chýba cez štvrť milióna kvalifikovaných pracovníkov a pätina zamestnávateľov čelí vážnym problémom pri obsadzovaní voľných miest, čo vytvára bezprecedentný tlak na urýchlenie automatizácie.