Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci – základné informácie a praktické rady (1.) - Mikula, Jozef
Článok je zameraný na problematiku vybraných pracovných činností, na obsluhu pracovných zariadení a na súvisiace činnosti. Obsahuje v prehľadnej forme základné informácie, ktoré môžu pomôcť správne sa orientovať v danej problematike. Jeho poslaním je byť praktickou pomôckou pre rýchlu orientáciu vo vybraných činnostiach. Článok nemôže nahradiť znenie predpisov z tejto oblasti, poskytne však čitateľovi informácie na to, aby získal základný prehľad o aktuálnej právnej úprave bezpečnosti práce v jednotlivostiach i súvislostiach, aby mohol k témam ním sledovaným hľadať ďalšie informácie priamo v príslušných právnych predpisoch.