Inštitút pracovnej zmluvy - Mintál, Ján
Pracovný pomer sa zakladá písomnou pracovnou zmluvou medzi zamestnávateľom a zamestnancom, ak zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. neustanovuje inak. Jedno písomné vyhotovenie pracovnej zmluvy je pritom zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi. Náležitosti pracovnej zmluvy.