Profesionálny náhradný rodič - zmeny v zamestnávaní - Ivanáková, Daniela
Profesionálny náhradný rodič je človek, ktorý sa na základe zmluvy a odborného vzdelania stará o dieťa alebo deti, ktoré nemôžu vyrastať vo svojej biologickej rodine. Ide o profesionálne vykonávanie náhradnej starostlivosti ako špecifickú formu pestúnskej starostlivosti, ktorú poskytujú najmä profesionálne rodiny pod záštitou Centier pre deti a rodiny. Legislatíva profesionálneho rodičovstva.