The Role of Machine Learning Adoption in Enterprises: Literature Review and European Insights - Pallérová, Diana, 1999-
Strojové učenie (ML) predstavuje jednu z najtransformatívnejších technológií, ktoré formujú moderné obchodné prostredie. Jeho schopnosť spracovávať veľké objemy údajov a generovať prediktívne poznatky ponúka nové príležitosti pre rozhodovanie riadené dátami a strategické riadenie. Napriek jeho rastúcemu potenciálu a výhodám je však skutočné prijatie ML v podnikoch stále relatívne obmedzené.