Ako zvýšiť uplatnenie absolventov na slovenskom trhu práce - Chodasová, Zuzana
Digitalizácia, automatizácia a robotizácia ovplyvňujú trh práce v Slovenskej republike viac ako kedykoľvek predtým. Tak ako sa postupne mení obsah profesionálnych rolí, menia sa aj požiadavky zamestnávateľov na kompetencie a zručnosti zamestnancov. Súhrn najnovších prieskumov v oblasti zručností a kompetencií, ktoré sú žiadané na trhu práce. Cieľom je identifikovať kľúčové vzdelávacie faktory, ktoré formujú úspech digitálnej transformácie v podnikoch, a zmenu pracovných profilov, pri ktorej sa dopyt po kompetenciách presúva od manuálnej práce k digitálnym a analytickým zručnostiam.