Measurement Approaches for Evaluating the Technological and Organizational Factors of Artificial Intelligence Implementation in Businesses - Hanák, Róbert, 1979-
Empirická literatúra identifikovala desiatky špecifických faktorov, ako napríklad organizačná a technická pripravenosť a mnoho ďalších, ktoré pozitívne ovplyvňujú implementáciu umelej inteligencie (AI) v inovatívnych podnikoch. Článok zostavil teoretický prehľad nástrojov merania týchto faktorov a diskutuje o ich kvalitách, silných a slabých stránkach. Pomocou systematického prístupu prehľadu literatúry identifikuje desiatky článkov popisujúcich dané faktory, v rámci ktorých analyzuje konkrétne nástroje merania a zostavuje ich systematický prehľad.