Legal Measures Relating to the Freedom of Speech and the Right to Personality Protection - Maslen, Michal
Štúdia sa zameriava na analýzu ústavných a zákonných limitov uplatňovania slobody prejavu. Táto sloboda tvorí jeden z pilierov demokratického a právneho štátu. Ústava Slovenskej republiky a Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd však umožňujú jej legitímne obmedzenia. Autori preto skúmajú limity obmedzení slobody prejavu v podmienkach slovenského právneho predpisu. Zdôrazňuje sa aj úloha nezávislosti a autonómie médií a konkrétny prípad demonštruje interakciu medzi ochranou osobnosti verejne činnej osoby a slobodou prejavu.