Projektová podpora v manažmente kultúry - Konáriková Mackovčínová, Bibiána
Analýza systému projektovej podpory v kultúrnom manažmente na Slovensku a preskúmanie jeho úlohy pri formovaní organizačných procesov, manažérskych postupov a interpretácie umeleckých a kultúrnych hodnôt. Prepojenie medzi kultúrnou politikou, mechanizmami financovania projektov a profesionálnou úlohou kultúrnych manažérov ako mediátorov medzi umeleckou tvorbou, inštitúciami a verejnosťou. Štúdia je založená na kvalitatívnom analytickom prístupe kombinujúcom prehľad relevantnej akademickej literatúry, strategických a politických dokumentov a analýze inštitucionálnych rámcov financovania kultúry na Slovensku a v Európe. Konceptuálna analýza je aplikovaná na vybrané modely projektového riadenia, kultúrneho líderstva a organizačnej kultúry s osobitným dôrazom na ich aplikáciu v kultúrnom a kreatívnom sektore.