Bezpečnosť priemyselných robotov a zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na robotickom pracovisku (2.) - Farárik, Pavol
V predchádzajúcom čísle časopisu sa článok venoval klasickým priemyselným robotom, ich bezpečnostným prvkom a legislatívnym požiadavkam na ne. Druhá časť sa zameriava na kolaboratívne mobilné roboty. Zaoberá sa bezpečnostnými prvkami u tohto druhu robota a režimami spolupráce medzi ním a človekom. Preberá pracovné režimy a ovládacie zariadenia automatických strojov, ako aj ich využitie v priemysle. Záverečná pasáž sa venuje zaisteniu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci zamestnancov na robotickom pracovisku.