Does Farm Ownership Structure Matter? Distribution of CAP Subsidies Between Primary and Final Beneficiaries in Slovakia - Pokrivčák, Ján
Analýza rozdelenia dotácií Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP) medzi primárnych príjemcov (farmy) a konečných príjemcov (vlastníkov fariem) na Slovensku v roku 2021 s použitím jedinečných údajov na mikroúrovni. Výsledky preukázali výraznú nerovnosť v rozdelení dotácií SPP medzi primárnych a konečných príjemcov na Slovensku. Analýzy naznačujú, že implementácia SPP na Slovensku nebola dostatočná na riešenie nerovnomerného rozdelenia dotácií SPP.