Improving the Public's Willingness to Purchase Near-Expired Food to Reduce Food Waste: The Case of Milk Products in China - Cheng, Shujun
Potraviny s blížiacim sa dátumom spotreby predstavujú významnú príležitosť na zníženie plytvania potravinami. Spotrebitelia si však tieto potraviny často spájajú s bezpečnostnými rizikami, čo vedie k tomu, že sa celosvetovo plytvá veľkým množstvom bezpečných a zdravých potravín. Tento výskum sa zameriava na označovanie dátumu na potravinách a skúma, ako vnímanie týchto štítkov spotrebiteľmi ovplyvňuje ich ochotu nakupovať potraviny s končiacou sa dobou spotreby.