Enhancing the Transport Safety through Disdrometer-Based Environmental Sensing - Nečas, Matúš
V tejto štúdii je predstavený systém na meranie zrážok v reálnom čase, integrujúci laserový disdrometer s adaptívnym riadením. Systém dynamicky spravuje veľké dátové toky zo senzorov, čím zvyšuje robustnosť a presnosť v intenzívnych poveternostných podmienkach. Meteorologické vstupy v kombinácii s komunikáciou umožňujú škálovateľnú infraštruktúru podporujúcu automatizované bezpečnostné zásahy. Experimentálne nasadenie ukázalo zlepšenú presnosť údajov, detekciu anomálií a podrobnú analýzu rozloženia veľkosti a rýchlosti kvapiek. Tento prístup podporuje inteligentnú bezpečnosť dopravy a prevádzkovú spoľahlivosť prostredníctvom komplexného snímania prostredia a adaptívneho spracovania údajov v reálnom čase.