Řecko - ekonomika na vzestupu - Čančík, Miroslav
Hospodárska stratégia vlády Grécka založená na striktnej menovej a finančnej politike. Štruktúrne reformy a minimaliziácia zásahov štátu. Zmena základných regulí, nová investičná politika. Pozitívne výsledky vývoja hospodárstva krajiny v roku 1992, pokles inflácie, spomalenia rastu spotrebiteľských cien, prebytok hrubého domáceho produktu. Priebeh privatizácie. Liberalizácia, štátny sektor, investičná výstavba. Finančná a rozpočtová politika. Menová a kurzová politika. Sociálne zabezpečenie.