<The> effect of cultural differences in perceptions of transaction costs on national differences in the preference for licensing - Shane, S.A
Teoretické vysvetlenie toho, prečo menej dôverčivé kultúry majú pozitívnejší postoj k nákladom vznikajúcim transakciami, než nákladom vznikajúcim riadiacou funkciou. Aplikácia na prípad preferencií pre kúpu, resp. predaj licencií pred priamymi zahraničnými investíciami. Kultúrne rozdiely sú vyjadrené Hofstedovým indexom. Použitá metodika a hodnoty zistené pre jednotlivé krajiny a odvetvia.