International dynamics in the service indistries - the example of Belgian insurance market - Veugelers, R.
V procese otvárania medzinárodných trhov sesterské spoločnosti mnohonárodných podnikov hrajú mimoriadnu úlohu z hľadiska výhod z rozsahu. Napriek veľkému množstvu podnikov vstupujúcich na trh, je ich podiel oproti novým domácim podnikom malý, ale veľa sesterských spoločností zaniklo prevzatím iným podnikom. Špecifická situácia poisťovacích spoločností operujúcich v Belgicku.