Polovici učilíšť hrozí finančný kolaps súkromníci odmietajú doplácať na výchovu učňov - Boukal, V.
Situácia učňovského školstva v ČR. Situácia súkromných odborných učilíšť. Štátne dotácie do učňovského školstva. Praktický výcvik v strediskách praktického vyučovania. Mzdové predpisy pedagogického personálu v učňovskom školstve.