Jak účtovat rezervy Hospodářský výsledek lze nejen brát na vědomí, ale také ovlivňovat - Klainová, N.
Využitie rezerv a vhodne zvolených spôsobov časového rozlíšenia a účtovného odpisovania pri ovlivňovaní hospodárskeho výsledku. Problematika skrytých rezerv. Rezervy, ktoré upravujú výšku uvedenej právnej normy. Zákonné rezervy - upravené zákonom o rezervách. Účtovanie rezerv v podvojnom účtovníctve. Účtovanie tvorby a čerpanie zákonných rezerv.