Privatizáciu poľnohospodárskych majetkov brzdia najmä nevyjasnené vlastnícke vzťahy k pôde - Janků, Jaroslav
Privatizácia podnikov hospodáriacich na pôde na Slovensku. Privatizačné metódy. Postavenie Slovenského pozemkového fondu, legislatíva. Možnosť prenajať si štátnu pôdu. Transformácia družstiev len v počiatkoch. Farmári.