Pôžičky zo Svetovej banky ako impulzy pre budúci vývoj - Klimešová, E.
Rokovanie Rady výkonných riaditeľov Svetovej banky o poskytnutí pôžičky typu SAL, resp. ERL (Economic Recovery Loan), stav november 1993. Výhodné podmienky. Opatrenia podmieňujúce poskytnutie pôžičky, dôraz na privatizáciu, fiškálnu politiku, sociálne opatrenia, zníženie vysokej účasti štátu v bankách atď. Legislatívne úpravy slovenskej vlády vyžadované Svetovou bankou, ďalšie pôžičky.