Chov hovädzieho dobytka by mal byť základnou podnikateľskou aktivitou - Hetteš, J.
Katastrofálny stav v chove hovädzieho dobytka v poľnohospodárskych podnikoch na Slovensku. Názory na dosiahnutie zvýšenia úrovne chovu, chápať ho ako podnikateľskú príležitosť. Úloha manažmentu podnikov - vytvorenie zásob vlastných krmív, skvalitnenie stáda hlavne v podnikoch s prevládajúcimi pasienkami, modernizácia objektov a techniky, zvýšenie akosti výrobkov.