IT index Kritériá pre výber akciových spoločností - Vester, M.
Indexy cenných papierov ako hodnotové ukazovatele súhrnného vývoja kurzov akcií na kapitálovom trhu slúžiace odborníkom aj investorom-laikom. Redakcia čas. Trend a Prvá slovenská investičná skupina, a.s. budú prostredníctvom IT indexu mapovať kapitálový trh. Charakteristika indexu: hodnotovo orientovaný a počíta sa z trhovej hodnoty akcií vybraných akciových spoločností, teda cien, ktoré akcie zaznamenali na organizovanom trhu (BCP, BOB, RM-Systém Slovakia). Kritériá zaradenia akciovej spoločnosti do indexu: obchodná aktivita, trhová hodnota, fundamentálna analýza, odvetvové kritérium.