Jak oceňovat majetek podniku Vyplatí se pravidelně sledovat vývoj majetkové podstaty. Poučení i pro akcionáře - Fireš, B.
Pojem majetková podstata podniku. Zisťovanie majetkovej podstaty podniku pomocou dvoch súhrnných veličín - vlastného majetku podniku a čistých aktív podniku. Poňatie uchovania majetkovej podstaty podniku a zisťovanie zisku. Zásady spôsobu oceňovania. Kapitola z publikácie Oceňování majetku a dluhů v účetnictví, Praha Management Press 1993.