Ďalšie zdroje pre Slovensko až v budúcom roku Bývalým socialistickým štátom poskytuje MMF štyri formy pomoci - Klimešová, E.
Podmienky, za ktorých MMF poskytuje býv. socialistickým krajinám najvýznamnejšiu pohotovostnú (stand-by) pôžičku. Od mája 1993 v MMF nové pôžičky: STF - Systemic Transformation Facility, EFF - Extended Financing Facility a CCFF - Contingensy and Compensatory Financing Facility. Údaje o finančnej pomoci MMF bývalým centrálne plánovaným ekonomikám ku koncu septembra 1993 (typ úveru, celková odsúhlasená a uvoľnená skutočná pomoc v SDR a v percentách členskej kvóty).