Vidiecka turistika viaže ľudí k pôde - Lukas, K.
Činnosť Rakúskej národnej turistickej agentúry v oblasti zvyšovania úrovne prosperujúcej vidieckej turistiky hlavne v podhorských oblastiach. Význam akcie Dovolenka na farme, iné marketingové akcie. Podpory farmárom zo škody spôsobené na lúkach a pasienkoch napr. lyžiarskymi vlekmi, bežeckými traťami a pod. (ročne 5000 šilingov na 1 kravu z fondu tvoreného turistickou komorou, miestnou samosprávou a prevádzkovateľmi vlekov).