Česká republika v evropském bezpečnostním prostoru - Zoubek, Vladimír
Suverénna Česká republika - nový determinujúci fenomén bezpečnostnej doktríny. Bezpečnostná doktrína ČR a európsky štandard právneho štátu. Polícia a bezpečnosť občana. Vonkajšia bezpečnosť a medzinárodná policajná spolupráca. Spravodajská služba a ochrana ústavného zriadenia. Kriminalita. Stručná anotácia bezpečnostnej doktríny s konkretizáciou bezpečnostnej politiky ČR v r. 1993.