Úloha inštitúcií v ekonomickom raste Nositeľ Nobelovej ceny '93 Douglass C. North - Pilková, Anna
Vedecké závery analýz ekonomickej histórie amerického profesora D. Northa, nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu pre rok 1993. Nezastupiteľná úloha inštitúcií. Štát ako ochranca a vynucovateľ. D. North o Slovensku.