Novely k daním z příjmů I pro neziskový sektor či nevýrobní sféru platí stejná pravidla jako pro podniky, firmy a soukromníky - Bachor, V.
Problematika priamych daní podľa novej daňovej sústavy platnej od r.1993. Novely zákonov upravujúcich dane z príjmov právnických osôb. Úpravy daní u neziskových organizácií. Princíp neutrálneho pôsobenia dane uplatnenej pri zdaňovaní obcí. Daň z pridanej hodnoty.