Mezinárodní kontext vpádu - Benčík, A.
Svetová politika v období vpádu sovietskych vojsk do Československa. Zahraničná politika USA a jeho vzťah k bývalému ČSSR - pozícia pozorovateľa. Vnútorná situácia v bývalej ČSSR. Vzťah Moskvy k zmenám prebiehajúcim v ČSSR v r. 1968. Vzťah USA a ZSSR. Postoj niektorých západoeurópskych krajín ku kríze v ČSSR v r. 1968.